VRTEC NA DALJAVO

Spoštovani starši.

Želimo si, da bi čas, ko otroci ne morejo v vrtec, z njimi preživeli čim bolj igrivo in veselo. Ker pa se otroci skozi igro ves čas tudi učijo, vam bomo pri tem priskočili na pomoč, saj smo na tem področju doma.

Na tem mestu bomo objavljali izbrane povezave do kakovostnih vsebin (ideje za dejavnosti z otroki, oddaje in spletne strani za otroke …), s pomočjo katerih boste lahko popestrili in obogatili skupne dneve z otroki, podobno kot to počnemo v vrtcu. Da ne bodo preveč prikrajšani za družbo vrstnikov, pa naj pridejo na plan otroci v vas in vas spomnijo na čarobnost, ki se skriva v vsakdanjih rečeh.

K oblikovanju vrtca na daljavo ste vabljeni tudi starši. Veseli bomo vaših predlogov, za katere se vam že vnaprej zahvaljujemo.

VSEBINE PO PODROČJIH KURIKULA:

VIDEO KOTIČEK vrtca KOBANČEK

BRALNO – PRAVLJIČNI KOTIČEK vrtca KOBANČEK

NOVOSTI:

SPROSTITVENE URICE

Vzgojiteljica Ajša Subašić vam je pripravila sprostitvene urice z metulji. Uživajte v razgibavanju.

ADVENTNI KOLEDAR DECEMBRSKIH GLASBENIH PRESENEČENJ

Vabljeni ste, da z otroki odprete okence za vsak dan posebej in pokukate, kakšno glasbeno presenečenje skriva. Za decembrske dneve, ki so že za nami, pa so presenečenja že odkrita in vas vabijo, da jih skupaj preizkusite.

– NAVODILA za družinski izziv : Odštevanje do praznikov

Družinski izziv spada v program Zdravje v vrtcu, ki ga najdete v rubriki PROJEKTI. V kolikor se opogumite in nam pošljete kakšno fotografijo, bomo zelo veseli. Vse prejete zapise in fotografije, ki jih boste poslali, boste našli med PROJEKTI, kjer izberete ZDRAVJE V VRTCU, nato pa izberete DRUŽINSKI IZZIV. Dejavnosti je pripravila vodja programa Zdravje v vrtcu, vzg. Katja Perkovič.

AKCIJA – BOŽIČKOVA POŠTA

Vabimo vas, da se nam pridružite pri dobrodelnem projektu Božičkova pošta. V božičkovo pismo lahko skupaj z otroki napišete kakšno misel, željo, pesmico ali narišete risbo (in se podpišete, če želite). Pošto oddate v poštni nabiralnik, ki je na vratih našega vrtca Kobanček. Pisma bomo zbirali do 15. 12. 2020, nato jih bomo pobrali in jih poslali Božičku🙂. Preden pa vašo pošto oddate v naš nabiralnik, jo lahko fotografirate in pošljete na e-naslov naše svetovalne delavke (tajda.kociper@os-selnica.si) ali vodji vrtca (martina.jaunik@os-selnica.si). Lahko naredite tudi fotografijo, kako pismo oddajate v nabiralnik. Vse prejete fotografije bomo objavili na spletni strani.

Želimo si zbrati čim več pisem, saj bo za vsako prispelo pismo 10 centov namenjeno dobrodelnemu projektu Čarobna zima. S tem bomo otrokom širom Slovenije, ki izhajajo iz socialno šibkih družin, omogočili lepše preživljanje prazničnih dni. Naj povemo še skrivnost: Božiček letos ne bo odgovarjal vsakemu posebej, ima pa za vse vas, ki boste pisma oddali, pripravljeno eno presenečenje … 🙂 Za to presenečenje boste izvedeli po 15. 12. 2020.

Akcija se je že zaključila. Dobili smo 51 pisem. Hvala vam za tolikšen odziv in za vsako pismo, ki ste ga dali v nabiralnik. Dobrodelnost v tem prazničnem času je res nekaj posebnega – z eno majhno pozornostjo lahko nekomu polepšamo praznike. Presenečenje, ki ste ga vsi čakali, je lutkovna predstava Zverjašček. Uživajte v ogledu!

UTRINKI AKCIJE – BOŽIČKOVA POŠTA

AKCIJA – POŠLJIMO NASMEH

Akcija “Pošljimo nasmeh” je že potekla. V petek, 5. 12. 2020, smo poslali vse risbe, ki so jih narisali nekateri otroci našega vrtca Kobanček. Še vedno vas vabimo, da z nami delite utrinke vaših risb, misli in želja, da jih lahko dodamo v galerijo. Verjamemo, da smo z našimi prispevki razveselili starostnike in jim vsaj za trenutek polepšali ta božični čas.

Poslikane izdelke lahko pošljete na elektronski naslov: tajda.kociper@os-selnica.si

UTRINKI AKCIJE – POŠLJIMO NASMEH

PRAVLJICA: LARINO POTOVANJE – zgodbica z vajami za razgibavanje govoril (Avtorica: Jasmina Vojsk Jakofčič) – pravljico pripoveduje svetovalna delavka Tajda Kociper

UTRINKI OD DOMA…

Dostopnost