Traditionelle Kultur und Welterbe

V torek, 9. 1., smo se odzvali povabilu Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor, ki je v okviru Erasmus projekta z namenom uresničevanja UNESCO ciljev gostila učence in učitelje nemške Montesori šole iz Freisinga. Spoznavali so slovensko lokalno naravno in kulturno dediščino, zato smo učenci naše šole zanje pripravili predstavo Kraljica jabolk v nemškem jeziku, nato pa smo se z njimi družili v delavnicah, kjer smo spoznavali tradicionalno slovensko domačo obrt (pletenje košar, izdelava in okraševanje lectovih src, kleklanje in kvačkanje).
 
Deležni smo bili številnih pohval, posebej pa so bili nad našo predstavo navdušeni gosti iz Nemčije, zato so nas včeraj, 11. 1., povabili še na ekskurzijo  v Škocjanske jame in Ljubljano, kjer smo krepili jezikovne in socialne kompetence ter pridobivali nove izkušnje. Hkrati smo navezali nove stike in se že veselimo nadaljnjega sodelovanja!
 
Hvala Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor za nepozabno izkušnjo, mentoricam, staršem in občini pa za dodatno podporo.
 
Učiteljica Urška Breznik
 
Dostopnost