Sv. Duh

Podružnica Sveti Duh na Ostrem vrhu
Sveti Duh na Ostrem vrhu 53
2353 Sveti Duh na Ostrem vrhu
Tel.: (02) 671 00 01
E-naslov: os.duh@guest.arnes.si 

NAROBE ŠOLA

Če stol sedi na učencu,

če svinčnik radira radirko,

če naloga piše učenca,

če tabla piše na učiteljico,

če zobje umivajo zobno ščetko,

če torba uredi učenca,

če zvezki nosijo torbo,

če računalnik tipka učiteljico,

če knjiga lista sošolko,

če je v kakšni šoli takšen red,

je to narobe šolski svet.

(Amanda Sivec, 5. razred podružnice Sv. Duh na Ostrem Vrhu)

 

Na podružnici Sv. Duh na Ostrem Vrhu bo v tem šolskem letu kombinacija štirih razredov v enem oddelku, to je 1., 3., 4., in 5. razreda.  Učencem, ki so kombiniran oddelek obiskovali preteklo šolsko leto, se bo pridružila ena prvošolka. Glede na zahtevno kombinacijo in starostno razliko otrok je delo v takšnem oddelku specifično.

S podružnico Gradišče na Kozjaku in z matično šolo bomo skupaj realizirali različne dneve dejavnosti. S starši in krajani bomo sodelovali v različnih delavnicah, sejmih ter na kulturnih in športnih prireditvah. Del naše podružnice je tudi enota vrtca, s katerim imamo več skupnih aktivnosti. Skupaj s pevskim društvom Lipa bomo pripravili že tradicionalno prireditev ob materinskem dnevu in obiskali varovance doma Hmelina v Radljah ob Dravi. Ob različnih šegah in navadah, ki jih v naši šoli ohranjamo skozi različne aktivnosti, bo letošnja novost binkoštni sejem na binkoštno nedeljo pri Sv. Duhu na Ostrem Vrhu. Beseda binkošti pomeni petdeseti dan po veliki noči in praznik svetega Duha, po katerem se imenuje tudi naš kraj. To je cerkveni in ljudski pomladanski praznik, ki ima korenine daleč v preteklosti in je zato z njim povezanih več starejših pomladno-poletnih šeg, katere bomo raziskali.

Okrepili bomo mednarodno sodelovanje z VS Lučane. V septembru bomo v Lučanah izvedli jesenski gozdni dan. Pred veliko nočjo bomo gostitelji mi.

Dostopnost