ŠAH – PODROČNO ŠAHOVSKO TEKMOVANJE POSAMEZNO

V četrtek 16. 11. 2023 je na srednji gradbeni šoli potekalo področno šahovsko tekmovanje v posamezni konkurenci. Našo šolo je zastopalo 7 učencev v različnih kategorijah.

V kategoriji punc do 12 let je Lučka Heric postala področna prvakinja, Neli Mihelič je osvojila solidno 9. mesto. Lučka je premagala vse tekmice in osvojila vseh 7 točk. Neli je nekaj partij odigrala odlično, dve partiji, ki sta odločale za medalje pa malo slabše.

V kategoriji fantov do 12 let sta tekmovala Urban Urbas in Nik Lopič Sternad. Oba sta določene partije odigrala zelo dobro, druge pa malenkost slabše. V številčni kategoriji je Nik osvojil dobro 15. mesto, Urban pa 26. mesto.

Žan Luka Dolinšek in Nejc Prapertnik sta tekmovala v kategoriji fantov do 15 let. Glede na to, da sta se prvič udeležila tekmovanja sta odigrala zelo dober turnir. Žan Luka je osvojil odlično 10. mesto, Nejc pa prav tako zelo dobro 14. mesto.

Meta Heric je tekmovala v kategoriji v kategoriji deklet do 15 let. Prav tako kot Lučka je tudi Meta premagala vse tekmice in postala področna prvakinja.

Meta in Lučka sta si s svojimi igrami priigrale nastop na državnem prvenstvu.

Vsem tekmovalcem čestitam za uspešne partije!

Mentor: učitelj Uroš Ozmec

Dostopnost