Povabilo na branje poezije in humanitarno akcijo za prebivalce Ukrajine

Dragi učenci, sodelavci, spoštovani starši, krajani!

 V ponedeljek, 21. marca, je svetovni dan poezije. Že nekaj let je tradicija naše šole, da obeležimo ta dan z dogodkom javnega branja pesmi.

Letos bomo izvedli branje poezije v četrtek, 24. marca, in sicer ob 17. uri v jedilnici naše šole.

Tokrat bomo branje namenili dogajanju v Ukrajini, zato bomo brali pesmi o miru, vojni, strpnosti, sožitju, prijateljstvu, ljubezni … Omenjene teme so za nas to šolsko leto aktualne tudi zaradi projekta Šolske olimpijske igre – ne pozabimo, da so bile tudi olimpijske igre organizirane z namenom druženja in zbliževanja narodov, merjenja moči v športu namesto v vojni …

 Tako učence, delavce šole, starše in krajane iskreno vabimo, da se nam pridružite na dogodku – kot bralci ali poslušalci. Zaradi lažje organizacije dogodka vse tiste, ki se boste odločili brati, prosimo, da nas o tem predhodno obvestite – pošljete e-sporočilo na: maja.vacun@os-selnica.si, pokličete v šolsko knjižnico 674 08 37 ali to poveste eni od knjižničark v šoli.

»Zunaj je vojna

in na mesto padajo granate,

v zaklonišču pa otroci

igrajo se vojake.

Včasih sanjam, kaj bi bil,

če bi zunaj zaklonišča se rodil,

z jezikom, ki ga govori,

več kot dva milijona ljudi.

Ampak dokler je tu notri tudi hrana,

se rajši pridno igram.

Je že v redu, mama.«

(A. Rozman Roza)

Na šoli smo se odločili, da bomo za prebivalce Ukrajine izvedli tudi humanitarno akcijo. Od četrtka, 24. 3., do četrtka, 31. 3., bomo zbirali higienske pripomočke in sanitetni material ter hrano (le-ta ne sme biti v stekleni embalaži, rok uporabnosti mora biti vsaj še šest mesecev in zapakirana naj bo v originalno embalažo). V kolikor se boste tudi vi odzvali naši akciji, prinesite donirani material v šolo kadarkoli med 7. in 16. uro (24.–31. 3.), ga odnesite v klet in odložite na hodniku, kjer bo za to pripravljen prostor. Ekipa delavcev šole bo pregledala zbrane stvari, jih ustrezno zapakirala in dostavila na zbiralna mesta.

 Že vnaprej se vam iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in vas lepo pozdravljamo!

 

Dostopnost