POŠ aktivnosti v januarju 2020

Pri projektu Popestrimo šolo se ukvarjamo z različnimi dejavnostmi.

Pri dejavnosti Matematika malo drugače se učimo matematiko skozi različne igre, kot so na primer sudoko, matematična tombola …, pri dejavnosti Z branjem v svet beremo pravljice z najmlajšimi, se o njih pogovarjamo, primerjamo pravljice med seboj ter v povezavi s knjigo kaj izdelamo (papirnati zajčki, pošat, ki premika usta …).

Pri aktivnosti Napnimo možgane z miselnimi igrami nadgrajujemo svoje znanje, tekmovalnost in vztrajnost, pri Šola kot prostor dobrega počutja izdelujemo različne izdelke, ki jih lahko učenci odnesejo domov ali pa z njimi okrasimo šolo.

Aktivnost Vrtiljak okusov omogoča, da učenci razvijajo svoje kuharske sposobnosti, spoznavajo slovensko kuhinjo in kuhanje po vzoru starih mam.

V januarju smo se še posebej posvetili dvema projektoma, in sicer izdelovanju pustnih mask, ki spada pod aktivnost Baba čula, baba rekla ter pripravi lutkovne predstave – Gledališče tako ali drugače.  Pustne maske bomo izdelovali do pusta in se nato udeležili pustne parade v Selnici. Priprava lutkovne predstave bo potekala dalj časa, saj smo si zastavili cilj, da bomo sami napisali scenarij za predstavo in tudi sami izdelali lutke ter sceno. Ker sta ta dva projekta obsežnejša in zahtevnejša, jima tako trenutno posvečamo več časa.

 

Multiplikatorica Katja Pogorelc

 

 

 

 

Dostopnost