Zeleni teden _ enota Gradišče

V zelenem tednu smo vsak dan obarvali v zeleno barvo.

Izdelali smo si zelene žabice in jih uporabili pri glasbeni igri Žabji koncert. Lutke pa so bile tudi super popestritev našega lutkovnega kotička in žabjega plesa.

Opazovali smo naravo in ugotavljali katera barva prevladuje – in skupaj ugotovili, da je to zelena. Prelevili smo se v slikarske umetnike in s tapkanjem barve na papir ustvarjali različne odtenke zelene. Risbe smo v igralnici ponosno razstavili.

Okrasili smo papirnato vrečko in jo porisali z zelenimi rastlinami, za katere smo predvidevali, da jih bomo našli v gozdu in na travniku. Opremljeni z lupami in pincetami smo se odpravili na ”lov” za zelenimi zakladi. Navdušeno smo opazovali zelene rastline in jih nabrali. Med opazovanjem smo naleteli na ogromno čebel, ki so nabirale cvetni prah. Iz nabranih rastlin smo si v igralnici izdelali zeleni herbarij.

Postali pa smo tudi vrtnarji. Posadili smo drobnjak in peteršilj, za katera smo skrbeli in ju zalivali. Dodali smo ju pri malici in dopolnili mlečni namaz, da je bil še okusnejši.

Zapisala: vzgojiteljica Ajša Subašić

   

Dostopnost