VRTEC NA DALJAVO

Spoštovani starši.

Želimo si, da bi čas, ko otroci ne morejo v vrtec, z njimi preživeli čim bolj igrivo in veselo. Ker pa se otroci skozi igro ves čas tudi učijo, vam bomo pri tem priskočili na pomoč, saj smo na tem področju doma.

Na tem mestu bomo objavljali izbrane povezave do kakovostnih vsebin (ideje za dejavnosti z otroki, oddaje in spletne strani za otroke …), s pomočjo katerih boste lahko popestrili in obogatili skupne dneve z otroki, podobno kot to počnemo v vrtcu. Da ne bodo preveč prikrajšani za družbo vrstnikov, pa naj pridejo na plan otroci v vas in vas spomnijo na čarobnost, ki se skriva v vsakdanjih rečeh.

K oblikovanju vrtca na daljavo ste vabljeni tudi starši. Veseli bomo vaših predlogov, za katere se vam že vnaprej zahvaljujemo.

VSEBINE PO PODROČJIH KURIKULA:

VIDEO KOTIČEK vrtca KOBANČEK:

BRALNO – PRAVLJIČNI KOTIČEK vrtca KOBANČEK:

  • NOVO : POLJUBČEK ZA LAHKO NOČ (Avtor: Amy Hest. Prevod: Bina Štampe Žmavc. Ilustracije: Anita Jeram) – knjigo bere vzgojiteljica Ladislava Milošević
  • NOVO: ALI SE NE POČUTIŠ DOBRO, POLDEK? (Avtor: Amy Hest. Prevod: Bina Štampe Žmavc. Ilustracije: Anita Jeram) – knjigo bere vzgojiteljica Ladislava Milošević
  • NOVO: SAJ ZMOREŠ, POLDEK (Avtor: Amy Hest. Prevod: Bina Štampe Žmavc. Ilustracije: Anita Jeram) – knjigo bere vzgojiteljica Ladislava Milošević

NOVOSTI:

– NAVODILA za družinski izziv : Odštevanje do praznikov

Družinski izziv spada v program Zdravje v vrtcu, ki ga najdete v rubriki PROJEKTI. V kolikor se opogumite in nam pošljete kakšno fotografijo, bomo zelo veseli. Vse prejete zapise in fotografije, ki jih boste poslali, boste našli med PROJEKTI, kjer izberete ZDRAVJE V VRTCU, nato pa izberete DRUŽINSKI IZZIV. Dejavnosti je pripravila vodja programa Zdravje v vrtcu, vzg. Katja Perkovič.

AKCIJA – POŠLJIMO NASMEH

Vabimo vas, da se pridružite akciji – Pošljimo nasmeh. Skupaj z otroki lahko narišete risbico, zapišete kakšno misel, zgodbo ali pesem. Cilj te akcije je, da starostnikom z risbicami polepšamo te dni v času epidemije. S tem bomo starostnikom dali vedeti, da niso sami in da mislimo nanje. Izdelke sami pošljete po navadni pošti. Več o akciji si lahko preberete TUKAJ. Akcija velja samo do 5. 12. 2020!

Izdelke, ki jih boste poslali, lahko tudi slikate ter nam jih pošljete na elektronski naslov: tajda.kociper@os-selnica.si, da jih bomo lahko objavili na spletni strani.

UTRINKI AKCIJE – POŠLJIMO NASMEH

PRAVLJICA: LARINO POTOVANJE – zgodbica z vajami za razgibavanje govoril (Avtorica: Jasmina Vojsk Jakofčič) – pravljico pripoveduje svetovalna delavka Tajda Kociper

UTRINKI OD DOMA…