Teden 25.-29. 1. 2021

Drage učenke in učenci!

Vstopili smo v zadnji teden meseca januarja. Ta teden prinaša pomembno spremembo, saj bo naša šola ponovno “oživela”, a žal le delno – med najmlajšimi. Veseli smo vašega prihoda, saj so trenutki, ko lahko skupaj ustvarjamo naš vsakdan, neprecenljivi.

Starejši učenci 4.-9. razred pa žal ostajate še doma. Po pogovoru z mnogimi vem, da vam upada motivacija, da si res želite v šolo, pa ne toliko zaradi učenja, pač pa predvsem zato, da smo skupaj. Stiskamo pesti, da se to zgodi prav kmalu.

Od tega ponedeljka pa za vse učence šole velja skupno pravilo, da so kamere pri pouku obvezno ves čas videokonferenc vključene. Morda se sprašujete, zakaj smo se tako odločili. Kot prvo pojasnilo je to, da vam aplikacija MS Teams sedaj resnično omogoča varovanje vaše zasebnosti (lahko zameglite ali spremenite ozadje), drugo pa, da bo med nami vsaj na daljavo kar se da pristna komunikacija. Tako vi učenci kot mi učitelji video-sliko potrebujemo za lažje delo, za boljšo povezanost med vami učenci ter učenci in učitelji. Verjamem, da bomo to spoštovali.

V tednu, ko se vračajo najmlajši, je možen prihod v šolo tudi za učence, ki ste morda v stiski in bi potrebovali pogovor, za kar smo vam na voljo v svetovalni službi šole. V kolikor bi potrebovali pogovor, nas prosim kontaktirajte na e-naslov hermina.ladinek@os-selnica.si ali katja.repolusk@os-selnica.si, da se dogovorimo za srečanje v živo.

Naj bodo dnevi, ki prihajajo, čim manj stresni, čim bolj mirni in motivirajoči.

Za umiritev ob stresnih trenutkih, zaskrbljenosti, nemiru, ko tvoje telo potrebuje (po)moč, ti ponujam sledečo dihalno vajo v nekaj korakih, ki jo izvajaj 3-5 minut:

  • Predstavljaj si, da si vstopil/a v prostor, kjer lahko skrbi pustiš pred vrati.
  • Udobno se namesti.
  • Položi dlani na področje popka.
  • Vdihneš in z zrakom napolniš trebuh, kot da je balonček. Popek se razširi. Ne delaš na hitro in na silo, ampak nežno, z občutkom.
  • Ob izdihu se začne balonček prazniti, popek pa premikati proti hrbtenici.

Na koncu naj vam predstavim mednarodni znak (na sliki spodaj), ki opozarja na doživljanje nasilja. Več si lahko prebereš tukaj.

Vse dobro!

Dostopnost