Recept za slastne palačinke

 

Sedaj, ko smo doma, si lahko vzamemo več časa za pripravo zajtrka in tako vam predlagam, da si spečete slastne palačinke.

Če ti starši dovolijo jih naredi sam, sicer naj ti pomagajo starši ali starejši bratje oz. sestre.

 

Za pripravo palačink potrebujemo:

  • 100 g moke
  • 300 ml mleka
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • olje

Postopek dela:

Vzameš plastično skledo, vanjo daš vse sestavine in jih dobro premešaš. Mešaš lahko z ročno metlico ali z mešalnikom. Masa je gotova, ko dobimo gladko tekočo zmes brez grudic. Če se ti zdi zmes pregosta dodaš še mleka, če pa preredka dodaš še moke. Toliko mase zadostuje približno za 6 palačink, seveda pa je odvisno od velikosti in debelosti palačink.

Sedaj ko imaš zmes pripravljeno, vzameš ponev za peko palačink in vanj vliješ malo olja (ena čajna žlička ). Ko je olje segreto, v ponev z zajemalko vliješ pripravljeno maso. Palačinko pečemo na eni strani tako dolgo, da je zlato rumena, nato jo obrnemo.

Palačinke lahko ješ slane ali sladke. Sladke palačinke pripraviš tako, da jih namažeš z marmelado ali lešnikovim namazom ter jih zaviješ.

Slane palačinke pa si pripraviš tako, da na palačinko naložiš salamo in sir. Nato daš palačinko v mikrovalovno pečico za toliko časa da se sir stopi (prib. 1 min). Palačinko zaviješ in poješ.

Dober tek!

   

Dostopnost