Prvi šolski dan v Gradišču na Kozj

Na podružnici Gradišče na Kozjaku smo 1. šolski dan preživeli zelo poučno in zabavno. Učenke in učenci so si ogledali lutkovno predstavo z naslovom Lili in Bine preganjata strah in žalost. Večkrat sem nam zgodi, da nam kakšen dan gre vse narobe in smo potem jezni, žalostni ali pa nas je strah in tako kot pravi Lili, je to dan, ko se zlahka »prehladimo v srce«. Lili je Bine skupaj z otroci pomagal pregnati strahove in žalost z milnimi mehurčki. In srce je ozdravelo. Milni mehurčki so odnesli vse slabe in žalostne misli. V naše srce pa so prinesli veselje, smeh in radost.

Nadaljevali so z iskanjem skritega zaklada. Na poti do njega so morali otroci izpolniti zahtevne naloge. Skriti zaklad so s skupnimi močmi našli. In še kako veseli so ga bili, saj so v njem našli sladke milne mehurčke, prave zlate cekine in kazalke s posvetili za motivacijo branja in za spodbujanje dobrega mnenja o samem sebi.

Šolski prag je prvič prestopil eden prvošolec. V šoli mu želimo veliko uspeha in dobrega razumevanja med sošolkami in sošolci.

Obiskali sta nas tudi gospa ravnateljica, Manja Kokalj in gospa županja, Vlasta Krmelj. Veseli smo bili njunih spodbudnih in prijaznih besed.

Vsem učenkam in učencem želim uspešno in predvsem zdravo šolsko leto 2020/2021.

Nataša Javornik, učiteljica

Dostopnost