Ogled lutkovne predstave Babica Zima

Tudi v drugi teden v decembru smo vstopili v prazničnem vzdušju. V ponedeljek, 9. decembra, smo se vsi iz vrtca zbrali v mali telovadnici, kjer nas je pričakala pravljična zimska kulisa. Za njo so bili zbrani igralci, že pripravljeni, da nam zaigrajo svojo predstavo Babica Zima.

Ob zvokih harmonike in pesmi iz grl vseh nastopajočih je na prizorišče prišla babica Zima – tako prepričljiva, kot da bi stopila naravnost iz pravljice. Odeta v zimske tančice in meglice, oblečena v belo pleteno jopico, pokrita s čudovitim klobukom je sedla na svoj stol ob peči in začela skubiti snežni puh. A komaj se je lotila z dela, že je potrkalo. Bila je sova, ki jo je zeblo, in babica Zima je pobrskala po svoji skrinji ter jo ogrnila s toplo haljico. Sova se ji je zahvalila, odletela je nazaj v gozd, in babica se je vrnila k svojemu delu. Toda med premraženimi živalmi se je hitro razvedelo, da ima babica zanje topla oblačila, zato so se pri njen zvrstili kar vsi po vrsti: volk, zajec, ježek, lisica, miška, srnjak in medved. Babica je v svoji skrinji našla toplo ogrinjalo za vsakogar izmed njih. Živali so ji bile hvaležne, babica Zima pa se  je končno lahko vrnila k svojemu snežnemu puhu, saj brez njega ne bo snega.

Predstava nam je bila vsem zelo všeč, lepo pa je bilo tudi, da smo skupaj zapeli in da so lutke na koncu prišle med otroke. Članicam in članom KUD-a Svoboda Bistrica ob Dravi čestitamo za igralski pogum in se jim iz srca zahvaljujemo, da so nam še polepšali praznični december. Veseli bomo, če nas še kdaj obiščejo.

Zapisala: Ladislava Milošević, vzg. pred. otr.

Več fotografij si oglejte v galeriji slik – tukaj.

 

Dostopnost