OBISK GASILCEV

OBISK GASILCEV V VRTCU

 V začetku meseca oktobra 2020 smo ujeli še zadnji trenutek, da smo lahko izpeljali sodelovanje z zunanjimi izvajalci. V vrtec so nas prišli obiskat gasilci. Držali smo se seveda vseh ukrepov in srečanje izvedli ločeno, z vsako skupino posebej.

Gasilci so se pripeljali z gasilskim avtomobilom. Ob prihodu so za kratek čas prižgali luči in sireno, ki so se je otroci še posebej razveselili. Dan je bil oblačen, rahlo je pršilo. Ker so gasilci na delu v vsakem vremenu, se tudi mi nismo ustrašili muhastega vremena in smo srečanje brez ovir izpeljali.

K najmlajšim otrokom so prišli na obisk kar na teraso vrtca. Najprej so jih lepo pozdravili, se predstavili in povedali, kdo so in kaj počnejo. S seboj so na ogled prinesli svoje pripomočke, ki so otroke pritegnili. Otroci so najraje poskusili gasilsko čelado. Tudi druge pripomočke so z zanimanjem opazovali, najbolj pogumni pa jih prijeli ter si jih tudi bližje pogledali. Srečanje je minilo v prijetnem vzdušju. Otroci so bili sprva rahlo zadržani, vendar so se hitro sprostili in opogumili.

Starejši otroci so si gasilski avto ogledali pred šolo. Naučili so se, kako se razvije gasilska cev, katere priključke vse potrebujemo, da je cev pripravljena na gašenje… Spoznali so pripomočke, ki so pospravljeni v gasilskem avtomobilu, jih prijeli v roke, spoznali njihov namen ipd. Tudi starejši otroci so z veseljem poskusili čelado, prijeli v roke lopar z rdečo in zeleno lučjo, poskusili držati gasilsko cev in še in še.

Dan je bil zel zanimiv in želimo si še več takšnih obiskov.

GALERIJA FOTOGRAFIJ

Zapisali: Petra Badoko in Martina Jaunik

Dostopnost