MUZEJ – 1. delavnica (4-6let)

OBISK MUZEJA NOB MARIBOR

V ponedeljek 11. 10. 2021 smo se z otroci skupin Sončki, Metuljčki, Raziskovalci in Duh na Ostrem Vrhu odpeljali v Maribor, kjer smo obiskali  Muzej NOB. Udeležili smo se 1. delavnice : Igrajmo se kot nekoč.

Že takoj po zajtrku nas je pred vrtcem čakal avtobus, ki so se ga otroci zelo veselili. Kratka vožnja je minila v prijetnem vzdušju. Otroci so z zanimanjem opazovali okolico in spraševali čemu so namenjeni posamezni pripomočki na avtobusu.

Ko smo prispeli v Maribor smo se sprehodili mimo trga svobode do muzeja NOB kjer so nas pričakali prijazni kustosi.  Delavnice so potekale v treh skupinah. Za nas so pripravili zanimive stare igrače in igre, ki smo si jih lahko ogledali in nekatere tudi preizkusili. Otroci so z zanimanje opazovali in sodelovali v starih igrah. Zabavali so se ob metanju in potiskanju kamenčkov, igri z vodnimi kapljicami in kovancem ipd. Pripravili so nam tudi delavnico, kjer so si otroci lahko izdelali zvočilo. Iz tulca, časopisnega papirja in elastike so tako nastali nunelci, ki so si jih otroci porisali in okrasili, ter zaigrali na njih, da se nas je slišalo daleč naokoli.

Na avtobus smo se vrnili polni vtisov in idej kako se lahko igramo tudi drugače, kot so se igrale naše babice, s kamenčki, frnikolami in drugimi zanimivimi predmeti.

Takšnih izletov si še želimo.

Zapisala Barbara Marčič Lavrič

 

GALERIJA FOTOGRAFIJ

Dostopnost