Lešnikova torta brez mleka in brez glutena

Danes sem spekla torto, ki je primerna za vse, ki so alergični na mleko ali gluten ali pa žal kar na oboje.  Vendar vas moram razveseliti, da je torta zelo okusna.

Za pripravo torte potrebuješ:

  • 4 srednje velika jabolka,
  • polovico limone,
  • 8 jajc,
  • 350 g mletih lešnikov,
  • 250 g sladkorja.

Jabolka olupiš in narežeš na večje kose ter jih daš v posodo skupaj z žlico sladkorja ter sokom polovice limone. Kuhaš jih na zmernem ognju približno 15 minut, nato jih pretlačiš in ohladiš.

Nato vzameš jajca, lešnike in sladkor ter vse skupaj zmešaš v multipraktiku, nazadnje še dodaš pretlačena jabolka in vse skupaj dobro premešaš.

Maso vliješ v tortni model, ki ga pred tem obložiš s peko papirjem.. Po vrhu mase še lahko potreseš mlete lešnike. Torto peči 45 minut na 180°C.

   

 

Dostopnost