Igre brez meja – 1. starostno obdobje

Otroci iz petih skupin (Bibe, Kapljice, Ježki, Žogice in Sapramiške) so sodelovali na štirih postajah (zaradi manjšega števila otrok v skupinah). Skupine so se na postajah zamenjale glede na ustni dogovor tekom same izvedbe (glede na stanje na terasah).

Postaje so bile:

Obroči v obliki Bibe: Otroci so najprej bibo (obroče) premagali s hojo, nato so preko njih tudi tekli ali skakali (tlakovana terasa pred igralnico 01).

Stožci z vmesnimi palicami: Palice so bile nameščene na različnih višinah. Naloga otrok je bila, da prestopijo pripravljene ovire. Glede na poznavanje in opazovanje skupine pri izvedbi naloge, so lahko višino individualno prilagodili (tlakovana terasa pred igralnico 02).

Vlečenje zabojev: 2 zaboja sta bila namenjena vleki in 1 zaboj z bremeni (plastični podstavki – kvadri).  Terasa je bila z vmesno vrvjo razdeljena na 2 progi (kar pomeni, da sta nalogo lahko opravljala 2 otroka hkrati). Na začetku otroka pričaka prazen zaboj z vrvjo. Otrok se sam odloči, koliko bremena bi želel peljati po progi Zaboj so vlekli do drugega konca proge, kjer so se skušali z njim obrniti ter ga vleči nazaj na začetek. Preden so zaboj predali naslednjemu otroku, so iz njega zložili breme, ki so ga vlekli po progi (tlakovana terasa pred igralnico 03)

Olimpijski obroči – na terasi so bili izobešeni obroči (višina otrok), medsebojno povezani v obliki loga olimpijskih iger.  Naloga otrok je bila, da skoznje ciljajo žogice (tlakovana terasa pred igralnico 04).

GALERIJA FOTOGRAFIJ

Dostopnost