Domači kruh

 

Da ne hodimo vsak dan v trgovino in se izpostavljamo virusu, si lahko doma spečemo svež, dober in zdrav kruh.

Sestavine, ki jih potrebuješ:

  • 500 g moke
  • 1 vrečka vinskega kamna
  • pol čajne žličke soli
  • 0,5 L mineralne vode

Postopek:

V posodo, v kateri boš mesil testo, natehtaš 500 g moke, dodaš eno vrečko vinskega kamna in pol čajne žličke soli. Na koncu doliješ še 0,5 L mineralne vode. Ker je to testo bolj tekoče, ne mesiš z roko. Dobro ga premešaš s kuhalnico ali pa uporabiš mešalnik z metlico za testo. Ko je testo dobro premešano, ga vliješ v pekač, ki si ga pred tem obložil s peko papirjem.

Najprej ga pečeš 20 min na 50°C, potem pa še 45 min na 190°C. Ko je kruh pečen, ga vzameš iz pekača in zaviješ v bombažno servieto ter ga pustiš, da se ohladi.

 

Uporabiš lahko različne vrste moke in dodaš razna semena. Če boš delal z ajdovo moko, vzemi pol ajdove pol pa bele in notri nareži orehe.