Teden 18.-22. 1. 2021

Drage učenke in učenci!

Pozdravljeni v novem tednu pouka na daljavo. Delo na daljavo je postala skorajda naša stalnica – iz tedna v teden opravljamo svoje obveznosti, skušamo ohranjati ali ponovno vzpostaviti motivacijo, spremljamo situacijo v zvezi aktualnim stanjem v državi … Če smo še pred časom s pričakovanjem upali na vrnitev v šolo, sedaj morda le še površno sledimo … Kako ohraniti pozitivno naravnanost, kako biti in ostati sproščen v okolju, ki ne bi smelo biti vsakodnevna učilnica, ampak naš zasebni svet?

Ponujam vam namig, da si del svoje sobe ali stanovanja oz. hiše uredite v svoj kotiček za sproščanje. V kotiček dajte vse, kar vam bo pomagalo, da odmislite skrbi in se boste lahko kar najbolje sprostili, npr. pisala in liste papirja za risanje ali pisanje, mandale za barvanje, glasbeni instrument, če ga igrate, veliko plišasto igračo, da jo stisnete ali se nanjo udobno naslonite, mehko žogico za stiskanje v roki, predvajalnik za glasbo, dobro knjigo, “spiner” ali kakšno drugo vrtalko, križanke ali sudoku ali podobne miselne igre ipd. Računalniške igrice ne veljajo 😉 Pomembno je le, da bodo tam stvari, ki bodo sprostile vas in bodo dale pomembno protiutež računalniku, tablici in telefonu.

DOGAJANJE V TEM TEDNU:

  • Vabimo vas k sodelovanju na Likovno-literarnem natečaju (več informacij na naslovni strani) – izražanje z umetnostjo je v času, v katerem smo, še toliko bolj pomembno.
  • V tem tednu poteka Teden pisanja z roko. Pisana beseda je še vedno tista, ki poleg pomena zapisanih besed kaže na odnos človeka človeku. Lahko zapišete pismo, čestitko, misel … K pisanju lahko povabite tudi svoje domače – starše, babice in dedke … V okviru tega tedna bo potekala tudi nagradna igra Naš vsakdan, o čemer vam bodo več povedali vaši razredniki. Dajmo tipkanju protiutež – pišimo z roko. 🙂
Dostopnost