Ekskurzija v London

“Zadnji dan naše nepozabne ekskurzije je minil kot blisk. Avtobus nas je odložil v bližini kraljičine palače z imenom Buchingham Palace. Ni je bilo doma, a množica turistov je občudovala menjavo straže. Uživali smo v zgodbah o kraljevi družini, se spet čudili prijaznosti Angležev in hitro kupili še zadnje spominke. G. Urekar nam je razdelil tablice Cadbury čokolade, naša zadnja postojanka pa je bil Natural History Museum, kjer nam je čas prehitro minil. Dinozavri, živalski svet, kamnine, meteorit iz vesolja, razvoj človeka, soba s potresom … Veliko vsega je ostalo neraziskanega, a nekateri se bomo zagotovo vrnili …”

 

“Tretji dan raziskovanja nas je podzemna železnica odpeljala v center Londona. Muzej voščenih lutk in razgledno oko Londona sta bila zvezdi dneva, a bilo je še veliko drugega. Kraljičina straža na konjih, parlament, slovenska ambasada in Westminstrska katedrala predstavljajo del ostalih doživetij.”

    

Drugi dan
 
    
 
Prvi dan smo spoznavali utrip Londona z njegovimi značilnimi stavbami in mostovi (Tower bridge, Shakespearjevo gledališče, Katedralo Svetega Paula, …). Očarali so nas sproščeni ljudje, prepletanje starih in modernih stavb, ljudje različnih narodnosti … 
Drugi dan raziskovanja je bil najprej namenjen Shakespearjevemu rojstnemu kraju (Stradford upon Avon), njegovim značilnim stavbam, Romeu in Juliji, obiskom knjigarn in občudovanju stavb, starih preko 500 let. 
 
Avtobus nas je nato odpeljal v Warwick Castle, kjer nas je ta čudoviti grad spet odpeljal v zgodovino. Tokrat smo bili med vitezi in starim orožjem, opazovali smo streljanje z lokom, preletavali so nas sokoli, jastrebi in sove, hodili smo po sobanah in raziskovali življenje na gradu. 
 
Naš tretji cilj je bil Oxford, kjer smo ob odkrivanju študentskega življenja razmišljali, kdo od nas bi tukaj študiral, da bi nam čez leta lahko povedal svojo izkušnjo. Presenečeni smo bili ob podatku, da je bil eden tukajšnjih študentov tudi Rowan Atkinson, ki je bil dolga leta Mr. Bean. “
 

Učenci in učiteljice, ki so danes odpotovali in prispeli v London, sporočajo, da je vse v redu in da jih je pričakalo celo sonce.

Pravijo, da so zadihali  angleški zrak in komaj čakajo, da začnejo z raziskovanjem.