Dan dejavnosti – Dediščina v rokah mladih

V ponedeljek, 13. 2., smo imeli razgiban tehniški dan, ki je bil namenjen raziskovanju naše lokalne dediščine, povezane z lesom. Naša okolica namreč ohranja veliko bogastvo, naša naloga pa je, da tradicijo varujemo in ohranjamo na način, da bodo tudi naši potomci poznali in doživeli dediščino, kot jo mi. 

V okviru UNESCO ASPnet projekta Dediščina v rokah mladih in našega nacionalnega projekta HolzWoodDrvoLes – ustvarjalni žiga žaga ples smo organizirali različne delavnice, kjer smo ustvarjali izdelke iz lesa, se poučili o kulturni dediščini, fotografirali, glasbeno, likovno in literarno ustvarjali ter obiskali mizarsko delavnico. Tam smo se poučili o izdelavi pležuha, ki smo ga izbrali kot glavno značilnost lokalne dediščine, povezane z lesom, in za katerega si želimo, da bi bil kmalu na seznamu slovenske kulturne dediščine. 

Poleg lesa pa smo rezali, žagali in pilili tudi spretnosti in veščine ter medvrstniške odnose. Pridobili smo nova znanja, se učili delati nove stvari, bili smo v prijetni družbi in se učili tudi drug od drugega, zagotovo pa je kdo od nas odkril novo strast ali izziv, ki ga bo spremljal v prihodnosti. 

Bili smo uspešni, kar dokazujejo izdelki, nasmejani obrazi in zgovorne fotografije.  

Urška Breznik in Karmen Baron, vodji dneva dejavnosti

Galerija slik

        

       

FOTOGRAFIJE UČENCEV – FOTOGRAFSKA DELAVNICA