TEDEN OTROKA – 1. starostno obdobje

TEDEN OTROKA (4. 10. 2021 – 8. 10. 2021)

RAZIGRAN UŽIVAJ DAN

Igra nas krepi, nas povezuje.

 

V tednu otroka smo skoraj vse dejavnosti izpeljali, kot smo jih načrtovali. Tudi vreme nam je dobro služilo, le zadnji dan nas je presenetil dež in tako smo dejavnosti, ki so bile planirane na igrišču izpeljali kar v igralnicah.

V ponedeljek smo izvajali GIBALNE IGRE – vse skupine so izvajale športne gibalne igre, vsaka zase in po svoje.

Bibe so bile na šolskem igrišču, kjer so si postavili poligon in lovili veliko žogo, z zanimanjem pa so si kasneje tudi ogledali igre z mavričnim padalom pri Sapramiškah in Ježkih. Sapramiške so  na terasi pred svojo igralnico premagovale poligon, nato so se jim pridružili tudi Ježki. Ježki so se najprej igrali, telovadili in gibali z žogami v svoji igralnici, nato so šli na obisk k Sapramiškam na njihovo igrišče. Skupaj so se igrali z mavričnim padalom. Žogice so premagovale zanimiv poligon v svoji igralnici, nato so se šli gibat in igrat še na svež zrak. Kapljice so telovadile – najprej so se razgibali, nato se igrali z žogami. Žoge so metali v zrak, si jih podajali in kotalili ter metali na koš , nato pa odšli še na zrak.

V torek smo se družile vse skupine 1.starostnega obdobja in sicer smo se igrali z NESTRUKTURIRANIMI MATERIALI. Imeli smo odprte igralnice in otroci so krožili med igralnicami ter z navdušenjem raziskovali, kaj vse se da početi z različnimi, zelo zanimivimi materiali, ki so jih pripravile vzgojiteljice.

V sredo so se otroci IGRALI Z BARVAMI. Vsaka skupina zase, po svojih zamislih. Nastale so prave jesenske umetnije.

Četrtek je bil namenjen našemu prvemu skupnemu ogledu lutkovne predstave – o gozdnih živalih in storžu, ki smo ji sledili z »odprtimi usti«. Predstavo sta pripravili vzgojiteljici skupine Žogice v svoji igralnici.

V petek smo uživali v plesnih igrah. Planirali smo jih zunaj na igrišču, vendar ker je deževalo, smo plesali kar v igralnicah. Skupini Bibe in Kapljice so rajali skupaj ob petju vzgojiteljic in poslušanju otroških pesmi po radiu ter se skupaj igrali.

Skupine Ježki, Žogice in Sapramiške pa so plesali na različne otroške pesmi, se zabavali in družili. Vzgojiteljica Barbara jih je na več pesmic učila tudi koreografijo.

Teden je minil hitro in zabavno. Bili smo zelo kreativni, predvsem pa sproščeni in nasmejani. Lepo je biti razigran in uživati prav vsak dan.

Prispevke zbrala in uredila vodja aktiva 1. starostnega obdobja Petra Badoko

 

GALERIJA FOTORAFIJ

 

Dostopnost