Poročilo o izvedenem športnem dnevu

Tretji teden pouka na daljavo smo izvedli športni dan. Učenci so lahko izbirali med pohodom, fartlekom in vadbo doma. Večina otrok se je odločila za pohod, ki so ga izvedli zaradi izrednih razmer samo v krogu družine na različne lokacije v našem kraju. Nekateri so si pohod popestrili še z raznimi igrami, vajami za moč in ravnotežje. Marsikoga je na poti spremljal še hišni ljubljenček. Gibanje na svežem zraku, povezovanje z naravo, družinskimi člani, lepo vreme, sproščenost, tudi utrujenost, a zadovoljstvo so bili glavni atributi tega nenavadnega športnega dne.

Učenci so po izvedbi športnega dne zapisali poročilo, nekaj jih objavljamo tudi tukaj, fotoutrinke pa v Galeriji slik.

Učiteljica športa, Jitka Štumper

 

   

 

ŠPORTNI DAN

V sredo, 1. 4. 2020, sva se z mamo odpravila na pohod in v teh izrednih razmerah opravila športni dan. Od doma sva se peš odpravila iz Spodnjega Slemena ob 13.30 proti Staremu kovaču. Ob poti sva opazovala naravo, ki je sedaj spomladi še posebej lepa. Ustavila sva se pri starem mlinu, saj je bila pot kar strma. Opazovala sva tudi živali ob cesti. Prišla sva na vrh ob 15.30, se usedla in se odpočila ter pomalicala. Nato sva se počasi odpravila proti domu. Domov sva prišla ob 16.30 bila sva utrujena, a zadovoljna, saj sva lepo preživela dan. (Lan Kuhar Bombek)

 

Letošnji športni dan sem imela doma na terasi. Izbrala sem si vadbe za doma. Bilo je zelo zabavno, veliko sem se gibala, smejala … Najprej sem se razgibala s plesom. Nato sem naredila gimnastične vaje, katere so preprečile kakšne poškodbe. Po gimnastičnih vajah sem izvedla tabato, ki  je oblika visokointenzivne vadbe. Kjub temu da traja le 4 minute, je bilo naporno. Igro za preciznost sem spustila, saj nisem imela vseh rekvizitov za izvedbo vaje. Nato sem imela malico – jabolko. Po okusni malici so sledile vaje za ravnotežje in moč. Po tem sem še malce plesala in ohladila svoje telo z razteznimi vajami. Sama se vsak dan veliko gibam. Včasih grem s kolesom, na sprehod s psom, se z njim lovim, pomagam na travniku, vrtu …  Bilo je zabavno, zato mislim, da bom še takšen dan kdaj ponovila. (Zoja Lipovnik)

 

PREDSTAVITEV POTI S POMOČJO APLIKACIJE: https://www.relive.cc/view/v7O9w15YjQq (Mojca Mori)

 

Že navsezgodaj, malo pred osmo uro, smo se jaz in moja družina odpravili na pohod v smeri Svetega Duha na Ostrem vrhu. Pot smo začeli kar na domačem dvorišču, saj mimo nas pelje markirana pohodniška pot, Aljaževa pot. Pot smo nadaljevali po asfaltni cesti, ki je nato prešla v makadamsko, ta pa naposled v gozd. V eno smer smo hodili dobro uro in se povzpeli oziroma spustili za skoraj 400 metrov. Vreme je bilo pretežno sončno z nizkimi temperaturami, ko pa smo dosegli naš zadan cilj, po domače pri Grušovniku, se je sonce skrilo za oblake in postalo je zelo mrzlo. Zaradi nizkih temperatur se nismo dolgo zadrževali na vrhu, seveda smo se zaužili izjemnega razgleda, in smo se hitro spustili nazaj v dolino. Domov smo prispeli varno in povsem prerojeni malo pred pol enajsto uro. (Ana Vodnik)

 

Športni dan smo z družino izpeljali tako, da smo se odločili, da gremo na pohod. Na pot smo se odpravili ob pol enajstih. Zraven smo vzeli malico in vodo. Naša hiša stoji pod Janževo goro, zato smo se odpravili kar čez Janževo Goro. Najprej smo prišli do cerkve sv. Janeza Krstnika. Pot smo nadaljevali po Lovski poti, do kmetije, kjer gojijo damjake (žival podobna kozi). Pot je zahtevna zaradi strmega vzpona, zato smo bili pošteno zadihani. Privoščili smo si malico – lahek obrok, jabolko in vodo. Do vrha kmetije Katržan, kjer gojijo damjake, nismo mogli, saj je lastnik  z opozorilnimi tablami zaprl sicer občinsko pot. Da pohod ne bi bil tako kratek, smo se domov vrnili po Dolini miru, ki leži pod Janževo goro. Pot je trajala uro in deset minut. Med potjo je moj brat izdelal izdelek iz gozdnega materiala za šolo, zato smo se na nekaterih delih poti ustavljali. Pohod mi je bil všeč saj je bilo lepo vreme in ker sem se po njem počutila bolje. (Iva Grajfoner)