Petek, 20. 3. 2020

Pozdravljeni v petkov dan!

Teden v »domačih učilnicah« se bliža h koncu. Upamo, da ste kljub vsem okoliščinam dobro. Danes vam ponujamo dva namiga.

NAMIG 1 – DRUŽINA: V času, v katerem smo, pomislite na svoje starše. Sedaj imate več priložnosti za družinsko druženje, pogovor in pomoč. Pomislite, kaj lahko v teh dneh vi naredite zanje. Pomislite, kaj imajo starši radi in po svojih močeh naredite kaj zanje ali namesto njih. Lahko jim skuhate kavo, pospravite posodo, pripravite mizo ali pa se lotite priprave palačink. Če še ne znate, pa ste že dovolj veliki, da bi lahko pekli palačinke (in vam starši to tudi dovolijo), je sedaj pravi čas, da se to naučite. Na kulinaričnih spletnih straneh (https://okusno.je/recept/palacinkehttps://www.kulinarika.net/recepti/sladice/palacinke-osnovni-recept-/11067/ in druge) najdete recept. Ko so palačinke pečene, se poigrajte z nadevom: marmelada, čokoladni namaz, med, kokos, orehi, lešniki, banana …., kar pač imate doma. Fotografirajte slastni krožnik palačink in nam pošljite fotografijo!

Ne pozabite – prijazna beseda in dobro dejanje sta pot do boljšega počutja vas in vaših bližnjih.

NAMIG 2 – OBIŠČIMO ŠOLSKO KNJIŽNICO: Vsi, ki radi berete, lepo vabljeni v našo šolsko knjižnico, ki v tem času deluje na daljavo. Klik na knjižnico:  https://ucilnice.arnes.si/course/view.php?id=27038.

 

  

  

Dostopnost