Prvošolci v knjižnici

 
V šolski knjižnici smo združili dejavnosti Evropskega tedna mobilnosti in uradnega pričetka branja za Prežihovo bralno značko.
Naši prvošolci so ob obisku knjižnice razmišljali o pomenu gibanja za vsakdanje življenje, povedali so, kateri/e šport/e imajo najraje, nato pa so kar v knjižnici tudi telovadili – kolesarili so do Ruš, se okopali v tamkajšnjem bazenu, se odpravili na igro nogometa na ruškem stadionu, opravili nekaj vaj za razgibavanje v telovadnici, nato pa odtekli nazaj v Selnico, kjer je vsak od njih še opravil kratek trening svojega najljubšega športa (krajevni premiki so bili seveda le navidezni, vse vaje pa dejanske 🙂).
Ko so bili že pošteno utrujeni, je bil čas za počitek in pravljico. Knjižničarka jim je prebrala zgodbo Kako sta Bibi in Gusti udomačila kolo, avtorice Ide Mlakar Črnčič, nato pa so v dar prejeli knjigo iste avtorice z naslovom Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib. Omenjeno knjigo je vsem prvošolcem v Sloveniji podarilo Društvo Bralna značka Slovenije, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. 
 
Dostopnost