1. šolsko tekmovanje v hitrostnem sestavljanju Rubikove kocke

V sredo, 1. 6. 2022,  je na naši šoli potekalo 1. šolsko tekmovanje v hitrostnem sestavljanju Rubikove kocke. Interes po tekmovanju je bil zelo velik, kar 21 učencev se je prijavilo na tekmovanje. Pod skrbnim nadzorom učiteljev in učencev nadzornikov smo v 3. tekmovalnih skupinah dobili naslednje rezultate:

  • za doseženi najboljši čas sestavljene Rubikove kocke v starostnem obdobju od 7. do 9. razreda je prejel priznanje Samo Fras Pečlin iz 7. b, njegov doseženi čas je bil 1 minuta, 2 sekundi in 18 stotink
  • za doseženi najboljši čas sestavljene Rubikove kocke v starostnem obdobju do vključno 6. razreda je prejel priznanje Aleksej Žunko iz 6. b, njegov doseženi čas je bil 33 sekund in 28 stotink. Aleksej je hkrati tudi absolutni zmagovalec tekmovanja.
  • posebno pohvalo za najmlajšo udeleženo tekmovalko je prejela Lučka Heric iz 3. a, ki pa je med samimi starejšimi tekmovalci dosegle čas 1 minuta, 29 sekund in 45 stotink

Iskrene čestitke vsem udeleženim tekmovalcem ter vsem spretnežem, ki občudovanja vredno vrtijo to popularno Rubikovo kocko.

Mentorica in vodja šolskega tekmovanja Maksimiljana Črešnik vabi tudi ostale spretne učence, da se nam na tem vrstnem tekmovanju pridružijo prihodnje leto.

Obenem pa veliko zahvalo prejmite še učenci nadzorniki, na tekmovanju ste opravljali odgovorno delo in brez vas tekmovanje ne bi uspelo kot je.

Hvala vsem sodelujočim.

Maksimiljana Črešnik